چاپ لیبل اختصاصی، در صنایع و موقعیتهایی بسیاری کاربرد دارد. این اقدام بهعنوان ابزاری برای برندسازی، تبلیغات، ارائه اطلاعات، سازماندهی محصولات، تسریع امور، کاهش خطای انسانی و….شناخته میشود. از لیبلهای بستهبندی و اطلاعات محصول گرفته تا برچسبهای لجستیکی و بارکددار، هرکدام بر اساس طرحهای اختصاصی چاپ شده و مورداستفاده قرار میگیرند.
در این مقاله قصد داریم تا به آموزش چاپ لیبل، انواع لیبل، روشهای چاپ و مراحل گامبهگام نحوه لیبل زدن بپردازیم.
معرفی لیبل و انواع آن
لیبل یا برچسب، کاغذ یا پلاستیکی بوده که از یک سمت حاوی اطلاعاتی مانند نام برند، اطلاعات محصول و مشخصات فنی است و از سوی دیگر با یکلایه چسب پوشیده شده است. البته این ساختاری است که اغلب لیبلهای محبوب و پراستفاده در بازار دارند. با کمی جستوجوی عمیقتر شما با برچسبهایی در جنسهای بسیار متنوع و ویژگیهای منحصربهفرد روبهرو میشوید.
بهطورکلی میتوان انواع لیبلها را در دستهبندی زیر جای داد:
- لیبل کاغذی: رایجترین نوع برچسب، اقتصادی و مناسب برای بستهبندیهای متنوع
- لیبل حرارتی: عدم نیاز به ریبون یا جوهر برای چاپ، مناسب پرینترهای حرارتی و چاپ سریع و ارزن
- لیبل صدفی یا PVC: مقاوم در برابر آب و نور مستقیم خورشید، مناسب برای محصولات آرایشی و بهداشتی
- لیبل گچی یا خردشونده: معروف به لیبل امنیتی، جلوگیری از تقلب یا جعل برای محصولات ارزشمند
- لیبل بارکد: مناسب برای مدیریت انبار و مدیریت کالا
لیست انواع لیبلها یا برچسبها شامل بیش از 17 مورد متنوع میشود. برای رسیدن به جوابی دقیق برای سوال (لیبل چیست؟) و آشنایی با انواع برچسب، اینجا را مطالعه نمایید.
آشنایی با انواع روشهای چاپ لیبل
برای یادگیری نحوه لیبل زدن در ابتدای کار باید با انواع روشهای چاپ برچسب آشنا شوید. باتوجهبه جنس لیبل و تکنولوژی مورداستفاده، چاپ لیبل به چند دسته متفاوت تقسیم میشود. هر یک از این روشها دارای مزایا و معایب اختصاصی خود است.
1. چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال روشی نوین برای چاپ لیبل در تیراژ پایین است که طی آن طرح مدنظر به طور مستقیم و بدون هیچگونه آمادهسازی قبلی به دستگاه پرینتر منتقل شده و در نهایت روی لیبل اجرا میشود. از جمله ویژگیهای چاپ دیجیتال میتوان به:
- مناسب برای تیراژهای پایین و طراحیهای پیچیده
- قابلیت اجرای چاپ به شکلی سریع و باکیفیت
- امکان چاپ نمونه پیش از تولید انبوه
- نمایش رنگها به شکلی زندهتر
اشاره نمود. اغلب کسبوکارهای کوچک مانند آنلاینشاپهای تازهکار و افرادی که به دنبال چاپ لیبل برای مصارف شخصی هستند به سراغ چاپ دیجیتال میروند.
2. چاپ فلکسوگرافی
پاسخ سؤال (چاپ فلکسوگرافی چیست) به بیان ساده، یعنی چاپ با استفاده از کلیشه.
در این روش ابتدا کلیشه طرح مدنظر ساخته میشود. کلیشه یک ورق از جنس اغلب ژلاتین بوده که ساختاری انعطافپذیر دارد. در مرحله بعدی رنگ روی کلیشه ریخته میشود و با قرارگرفتن سطح لیبل روی آن؛ طرح منتقل خواهد شد. استفاده از این روش به دلیل ویژگیهای زیر همچنان محبوب است.
- مناسب برای تیراژهای بالا
- مقرونبهصرفه و اقتصادی در حجم بالا
- کاربردی برای لیبلهای صنعتی، مواد غذایی و دارویی
- امکان استفاده از رنگهای پایهای و پوششهای خاص مانند لاک یا لمینت
3. چاپ حرارتی مستقیم و انتقال حرارتی
چاپ حرارتی به واسطه پرینترهای حرارتی مستقیم و تنها بر روی لیبلهای حرارتی انجام میشود. در این روش سطح حساس به گرمای برچسبهای حرارتی نسبت به حرارت قطعه هد دستگاه پرینتر واکنش داده و تغییر رنگ پیدا میکند. از جمله مزایا و ویژگیهای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عدم نیاز به ریبون یا جوهر
- چاپ سریع و آسان
- مقرونبهصرفه
- امکان چاپ در هر محیط و شرایطی
4. چاپ افست (Offset)
در چاپ افست ابتدا طرح اصلی روی سطح لیبل منتقل میشود. در مرحله بعدی جوهر چاپ با استفاده از یک صفحه واسط، به تصویر اصلی لیبل اضافه میشود. این روزها استفاده از این روش برای چاپ بر روی انواع اجناس از جمله مقوا، کاغذ، چرم، فلز و… بسیار محبوب است. همین تنوع امکان چاپ روی سایر سطوح باعث شده تا افست روش خوبی برای چاپ لیبل اختصاصی باشد.
- مناسب برای چاپ طراحیهای دقیق
- کیفیت بالای نتیجه کار
- کاربرد گسترده در بستهبندیهای لوکس و حرفهای
5. چاپ لیبل با پرینترهای خانگی (لیزری و جوهرافشان)
شما میتوانید همانطور که یک ورق کاغذ را با استفاده از پرینترهای لیزری یا جوهرافشان چاپ میکنید؛ لیبلها را نیز چاپ نمایید. در این روش بایستی بهتناسب طرح و سطح لیبل توجه داشته باشید. درنظرداشتن فضاهای خالی میان برچسبها از مهمترین نکاتی هستند که باید به هنگام طراحی به آن دقت کنید. لازم به ذکر است این روش چاپ تنها برای برخی از مدلهای لیبل مانند کاغذی مناسب است.
- مناسب برای چاپ برچسبهای خانگی و اداری
- چاپ لیبلهایی با طراحی ساده
- کاربردی برای تیراژ بسیار کم
تا به اینجا 5 مورد از روشهای مرسوم برای چاپ لیبل را عنوان کردیم. اغلب این روشها به طور تخصصی در چاپخانهها و کارگاههای مربوطه انجام میشوند. اگر به طور حرفهای به دنبال راهنمای آموزش چاپ لیبل هستید؛ لازم است به سراغ متخصصین چاپ در محیطهای صنعتی بروید.
مقایسه انواع روشهای چاپ لیبل: مزایا و معایب هر روش
برای اینکه بتوانید بهتر متناسب با نیاز و بودجه خود از میان انواع روشهای چاپ لیبل انتخاب کنید؛ جدول زیر را برایتان طراحی کردهایم. حالا که بهخوبی با جزئیات هر روش آشنا شدهاید، خوب است مزایا و معایب آن را نیز بشناسید.
مراحل چاپ لیبل با دستگاه لیبل پرینتر: آموزش گامبهگام چاپ لیبل
دستگاههای لیبل پرینتر به دودسته کلی زیر تقسیم میشوند.
- دستگاه پرینتر حرارتی مستقیم: تنها برای چاپ لیبلهای حرارتی و موارد مشابه مناسب هستند.
- دستگاه پرینتر حرارتی غیرمستقیم: درون آنها فضایی برای قراردادن ریبون لیبل پرینتر تعبیه شده است و میتوان به کمک آنها چاپ روی انواع لیبلها را انجام داد.
تصویر زیر میتواند به شما برای درک بهتر تفاوت میان این دو دستگاه کمک کند.
لازم به ذکر است که بسیاری از دستگاههای لیبل پرینتر، قابلیت چاپ حرارتی مستقیم و غیرمستقیم را به طور همزمان دارا هستند.
باتوجهبه این نکات، نحوه لیبل زدن با دستگاه لیبل پرینتر را مطابق مراحل زیر پیش ببرید.
1. تعیین هدف از چاپ لیبل و نوع لیبل
در اولین گام لازم است نیاز خود را از چاپ لیبل مشخص کنید. قرار است روی لیبل چه طرحی چاپ شود، این برچسب در چه فضایی مورداستفاده قرار میگیرد، لیبل روی چه سطحی چسبانده میشود و نمونه سؤالات مشابه میتوانند به شما برای انتخاب جنس لیبل و مشخصشدن هدف از چاپ کمک کنند. چنانچه در این بخش با ابهام زیادی مواجه هستید، میتوانید از مشاوران ما در آرال با شماره تماس 41538-021 کمک بگیرید.
2. طراحی لیبل
طراحی لیبل اهمیت بسیاری در جلبتوجه مشتریان، محققشدن هدف از چاپ، ارائه اطلاعات و مدیریت محصولات ایفا میکند. بهتر است از یک طراح حرفهای در این بخش کمک بگیرید. اغلب نرمافزارهایی مشابه Adobe Illustrator و CorelDRAW برای طراحی لیبل مورداستفاده قرار میگیرند.
برای دریافت راهنماییهای بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله (شیوه طراحی و چاپ لیبل) را مطالعه نمایید.
3. تناسب خروجی طرح و دستگاه
هر یک از دستگاههای لیبل پرینتر باتوجهبه سیستمعامل خود، فرمت مشخصی از فایلهای طراحی را اجرا میکنند. از سوی دیگر در بسیاری از مدلها شما امکان اجرای طراحی با خود دستگاه پرینتر را خواهید داشت. با درنظرگرفتن شرایط لیبل پرینتر، جنس لیبل و تنوع رنگهای در اختیار؛ آخرین ادیتهای طراحی را انجام داده و از آن خروجی بگیرید.
4. تهیه مواد اولیه
خرید لیبل و ریبون مناسب از اهمیت بسیار در کیفیت چاپ نهایی و سلامت دستگاه لیبل پرینتر خواهد داشت. شما میتوانید از نظر تنوع، کیفیت و قیمت انواع لیبل و ریبون به آرال اعتماد کنید. برای دریافت مشاوره و ثبت سفارش خرید انواع لیبل و ریبون حرارتی همینالان با کارشناسان ما با شماره 41538-021 تماس بگیرید.
5. چاپ لیبل
مواد اولیه را باتوجهبه مدل دستگاه، داخل لیبل پرینتر جاسازی نموده و فرایند چاپ را آغاز نمایید. اگر دستگاه پرینتر شما از نمونههای رومیزی یا خانگی است، در پروسه چاپ وقفه ایجاد کنید. اگر بدون وقفه حجم زیادی از لیبل را پرینت بگیرید ممکن است به لیبل پرینتر فشار مضاعف وارد شود. این مسئله سلامت دستگاه و کیفیت چاپ را تحتتأثیر قرار میدهد.
در آرال شما میتوانید طراحی و چاپ اختصاصی لیبل را با بالاترین کیفیت و قیمتی منصفانه، سفارش دهید. مجموعه ما در کنار تولید و تأمین انواع لیبل، ریبون حرارتی، رول کاغذ حرارتی و کارتریج پرینتر لیزری؛ خدمات چاپ اختصاصی لیبل و کاغذ حرارتی را نیز ارائه میدهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شماره تماس 41538-021 و شبکههای اجتماعی اقدام نمایید.
نکات تکمیلی آموزش چاپ لیبل
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، کیفیت طراحی و تناسب آن با کاربرد و شرایط استفاده از برچسب؛ کیفیت نهایی چاپ لیبل را مشخص میکند. نکات زیر تکمیلکننده آموزش نحوه لیبل زدن خواهند بود.
- انتخاب رنگهای مناسب باتوجهبه کاربرد، هویت برند و محصول، بودجه و نحوه چاپ
- خوانایی و وضوح متن با درنظرگرفتن فونت و سایز مناسب
- استفاده از طرحهای ساده اما باکیفیت بالا
- درج اطلاعات دقیق و درعینحال ضروری متناسب با نیاز مشتری یا شرایط کار
نتیجهگیری
چاپ لیبل بهعنوان بخشی حیاتی از فرایند بازاریابی و ارائه اطلاعات محصول، نیازمند انتخاب مواد، روش چاپ و طراحی مناسب است. انتخاب روش و مواد چاپ بسته به نوع لیبل، میزان مصرف و بودجه متفاوت است. با درنظرگرفتن این نکات، میتوانید لیبلهایی باکیفیت و کارایی بالا طراحی و چاپ کنید که در بهبود تصویر برند و افزایش اعتماد مشتریان مؤثر باشند.